Foto: Ivana Pešić
Priprema: 45 min.
Mrsno jelo
Sastojci:
* 500 g pilećeg belog mesa
* 2 krompira
* 250 ml kokosovog mleka
* 1 kašičica šećera
* 2 lovorova lista
* 2 glavice ljubičastog luka
* 1 glavica crnog luka
* 1 kašika peršuna
*1 kašičica korijandera
* 400 ml sosa od paradajza
* 1 papričica
* so
* biber
* ulje
Priprema:
1. Na zagrejanom ulju propržiti sitno seckanu glavicu luka. Zatim dodati papričicu, sos od paradajza, šećer i peršun te ostaviti da se sastojci krčkaju zajedno 5-10 minuta.
2. Posebno skuvati krompir, ljubičasti luk i lovorov list. Kuvani lovor baciti, a krompir i luk izblendirati zajedno s kokosovim mlekom.
3. Belo pileće meso iseckati na kockice, posoliti i pobiberiti po ukusu pa ga propržiti na malo ulja na laganoj vatri.
4. Izblendiranu smesu umešati u sos od paradajza, a zatim ubaciti prethodno proprženu piletinu. Začiniti jelo s malo korijandera pa sve zajedno krčkati 10-ak minuta.
Recept Ivane Pešić iz Niša