Bakina Kujna
  • Novi broj
  • Bake preporučuju
  • Deserti
  • Glavna jela
  • Predjela
  • Saveti
  • Slatka testa
Bakini deserti
ROLAT S MALINAMA
KOLAČIĆI S KARAMELOM
KOSKE S KAFOM I LEŠNICIMA
VANILICE S ORASIMA
ŠAPICE S KOKOSOM
KREM KOLAČ S JAGODAMA
ČOKOLADNA PITA
Keks torta
Punjene košnice
Orah torta

Bakina Kujna

  • Novi broj
  • Bake preporučuju
  • Deserti
  • Glavna jela
  • Predjela
  • Saveti
  • Slatka testa
Deserti

Čokoladne karamel štangle

20.06.2018

Proverene recepte za domaće poslastice pripremite lako i brzo, a dok ih degustirate, uživajte u finim kremovima, sočnim čokoladnim biskvitima i hrskavim koricama.

Štanglice sa čokoladom i karamelom

Sastojci:
Za koru:
250 g tamne čokolade
80 g putera
100 g mlevenih badema
1 kašičica kafe u prahu
4 jajeta
150 g šećera
2 kašike ruma ruma
1/2 praška za pecivo
Za karamel fil:
200 g karamel bombona
1 dl slatke pavlake
Za preliv:
150 g tamne čokolade
150 g slatke pavlake

ISPROBAJTE I… Čokoladnu fantaziju

Priprema:
1. U posudi na pari sjediniti izlomljenu čokoladu i puter, pa zagrevati dok se sastojci ne rastope. Ubaciti rum i kafu u prahu i promešati.
2. Posebno umutiti žumanca s polovinom šećera, te ih dodati u prohlađenu smesu od čokolade.
3. Belanca umutiti u čvrst šam postepeno dodajući preostali šećer.
4. U ohlađenu smesu od čokolade dodati šam od belanaca, mlevene bademe i prašak za pecivo pa polako promešati.
5. Manju tepsiju obložiti papirom za pečenje pa izliti u nju smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180°S od 25-30 min.
Fil:
1. U posudi za kuvanje na pari sjediniti karamel bombone i slatku pavlaku i mešati dok se ne dobije ujednačena kremasta smesa.
Finalni postupak:
1. Pečenu koru ostaviti da se prohladi, pa je preliti karamel filom.
2. Slatku pavlaku zagrejati do tačke ključanja, a potom je preliti preko izlomljene čokolade i mešati dok se ne rastopi. Smesu preliti preko karamela i ostaviti na hladnom da se stegne.

Savet: Nakon što se kolač stegne, isecite ga na manje štanglice pošto je veoma sit!

Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!

Čokoladne karamel štangle was last modified: June 20th, 2018 by Aleksandra Dudvarski
čokoladne karamel štangliceštanglice sa čokoladom i karamelom
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
previous post
Prženice punjene sirom
next post
Peršunom ublažite zamor očiju

Baka takođe proporučuje!

Sočna pita sa jabukama

Mus s jagodama

Mus od kestena

Ananas torta

Keks torta sa bananama

Mus od bele čokolade


Ostavite komentar Otkaži odgovor

Potražite na kioscima

Najnoviji recepti

  • ZAVIRITE U NOVI BROJ: BAKINA KUJNA #62

  • ZAPEČENA BORANIJA

  • PREBRANAC S PAPRIKAMA

  • PUNJENE ZAPEČENE PALAČINKE

  • BORANIJA S TIKVICAMA

Popularni bakini recepti

  • VARIVO OD TIKVICA

  • ŠAPICE S KOKOSOM

  • VANILICE S ORASIMA

@2017 - Color Media International. All Right Reserved.


Back To Top