08.03.2021 Deserti

Rum štanglice

Foto: Ženja Aćimović

za 6 osoba

posno jelo

priprema: 40 min.

 

Sastojci:

* 300 g oljuštenog krompira

* 100 g čokolade za kuvanje

* 100 g margarina

* 300 g mlevenog keksa

* 150 g šećera u prahu

* 1 kašika kakaoa

* 5 kašika ruma

Za glazuru:

* 120 g čokolade

* 2 kašike ulja

 

Priprema:

1. Oguljeni krompir iseći na manje komade i obariti u vodi. Potom ga ocediti od suvišne tečnosti i ispasirati.

2. U topao pasirani krompir dodati kockice margarina i čokolade pa mešati dok se sastojci ne rastope i sjedine.

3. Zatim ubaciti mleveni keks, šećer u prahu, kakao i rum, pa dobro izmešati da bi se dobila ujednačena smesa.

4. Pripremiti tacnu dimenzije 30×20 cm, preručiti u nju pripremljenu smesu i poravnati.

5. Posebno rastopiti čokoladu s malo ulja i preliti preko smese. Sačekati da se stegne pa kolač iseći na štanglice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

more from category

Punjene bombice

26.03.2021 Deserti

Foto: Ženja Aćimović   za 5 osoba mrsno jelo priprema: 30 min. Sastojci: * 250 g mlevenih lešnika * 200 g čokolade za kuvanje * 200 g šećer...

pročitaj još