03.03.2021 Glavna jela

Pileći rižoto sa šafranom

Foto: Ženja Aćimović

za 4 osobe

mrsno jelo

priprema: 60 min.

 

Sastojci:

* 1 veći struk praziluka

* 3 srednje šargarepe

* 350 g pilećeg belog mesa

* 200 g smeđih šampinjona

* 180 g pirinča

* 1 l pileće supe

* prstohvat šafrana

* 30 g putera

* 150 g kačkavalja

* ulje za prženje

* biber

* so

 

Priprema:

1. Praziluk očistiti i iseći na kockice, šargarepu oguliti i iseći na kolutove. Piletinu iseći na krupnije kocke, smeđe šampinjone na listove.

2. Pileću supu zagrejati i rastopiti u njoj šafran.

3. U šerpi na malo ulja propržiti praziluk a potom dodati šargarepu te i nju kratko propržiti.

4. Ubaciti piletinu i pržiti je neprekidno mešajući dok ne promeni boju.

5. Potom dodati smeđe šampinjone i dinstati dok sok koji su pečurke pustile ne uvri.

6. Ubaciti pirinač i nadalje dinstati dolivajući pomalo pileće supe sa šafranom dok pirinač ne nabubri a suvišna tečnost ne uvri.

7. U gotovo jelo dodati puter i mešati dok se ne rastopi. Poslužiti ga dok je još toplo i posuti rendanim kačkavaljem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

Next post

more from category