Sastojci:
- 4 pastrmke
- 500 g mladog spanaća
- glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 100 g pirinča
- 1/2 kašičice mlevene paprike
- 100 g mlevenih oraha
- mešavina začina
- ulje
Priprema:
1. Crni luk iseći na kockice, beli luk ispasirati.
2. Spanać obariti a potom ocediti od suvišne tečnosti i sitno iseckati.
3. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, a zatim dodati piri- nač i nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok pirinač ne nabubri. Pred kraj dinstanja dodati mlevenu papri- ku i začine po ukusu.
4. Umešati spanać i mle- vene orahe, pa sve zajedno kratko propržiti.
5. Pastrmke očistiti i oprati, pa začiniti po ukusu i napuniti s malo pripremljene janije.
6. Tepsiju obložiti papirom za pečenje, poprskati ga uljem pa položiti na njega punjene pastrmke. Peći u rerni zagrejanoj na 200°S oko 40 min.
7. Pečene pastrmke poslužiti sa preostalom janijom.