17.05.2018 Praktični saveti

Filovane tikvice

Sastojci:
* 5 mladih tikvica
* 1 glavica crnog luka
* 200 g šampinjona
* 1 veća konzerva tunjevine
* 1/2 kašičice mlevene paprike
* 120 g pirinča
* biber
* ulje
* so

Priprema:
1. Mlade tikvice oprati i uzdužno preseći napola. Okruglim nožem izdubiti pulpu vodeći računa da zidovi tikvice ostanu neoštećeni i debljine 5 mm.
2. Meso tikvica iseći na manje komade.
3. Izdubljene polovine tikvica premazati uljem i poslagati u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Peći u zagrejanoj rerni na 200°S dvadesetak minuta.
4. Crni luk očistiti i iseći na kockice, šampinjone na listove.
5. Na malo ulja propržiti crni luk, a potom dodati pečurke te i njih kratko propržiti.
6. Ubaciti pirinač i nadalje dinstati dolivajući vodu po potrebi dok pirinač ne omekša.
7. Posuti mlevenom paprikom i začiniti po ukusu pa dodati seckano meso tikvica. Dinstati na umerenoj temperaturi dok sastojci ne omekšaju.
8. Skloniti s rigle pa umešati tunjevinu oceđenu od ulja.
9. Pred kraj pečenja tikvice izvaditi iz rerne i napuniti pripremljenim filom. Vratiti ih u rernu desetak minuta da se dopeku.

Savet: Za punjenje odaberite sitnije, mlade tikvice.

Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category