28.12.2017 Praktični saveti

Peglajte sa stilom

Savremeni pribor za peglanje pruža mogućnosti da ovaj kućni posao protekne bez mnogo muke. Međutim, postoje trikovi koji će vam omogućiti još bolje rezultate.

Pre svega, podesite dasku za peglanje na odgovarajuću visinu – tako ”štedite” leđa. Osim toga, pre nego što se uhvatite pegle, ispod navlake za dasku stavite alu-foliju, jer ona reflektuje toplotu, pa tako neke tkanine nećete morati da peglate sa obe strane.

Ukoliko koristite peglu na paru, bilo bi dobro da pre korišćenja 2-3 puta ”pokrenete” paru iz pegle, kako biste na taj način izbegli tragove kamenca na odeći. Ako koristite mašinu za sušenje veša, pamučnoj garderobi ”prija” da još malo odstoji u mašini na umerenoj temperaturi pre peglanja. Na taj način veš će zadržati vlažnost, što će vam olakšati peglanje. Šavovi i porubi odeće biće savršeni ako peglate do njihovih ivica, ali ne i preko njih.

Tri koraka do savršene košulje

Poznato da su košulje najzahtevnije za peglanje, pa zato obratite pažnju na sledeće savete:

1. Bluze i košulje peglajte tako što ćete prvo opeglati kragnu sa obe strane i to prvo unutrašnju od vrha ka sredini kako biste izbegli stvaranje nabora.

2. Na isti način pristupite i manžetnama.

3. Na kraju slede rukavi, a potom prednja i zadnja strana košulje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category