08.02.2022 Praktični saveti

Pravilno skuvajte bamije

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Bamija je vrlo osetljivo povrće i nikako je ne treba termički obrađivati u šerpama i tiganjima koji su napravljeni od gvožđa, bakra ili mesinga, jer zbog hemijskih svojstava ovih metala povrće dobija crnu boju. Ako se bamija čuva u frižideru, pre kuvanja mora se zagrejati na sobnoj temperaturi. Može se iseći na kolutove ili uzdužno, dok se mladi izdanci kuvaju u komadu. Sečenu bamiju potrebno je ostaviti da odstoji 30 minuta na suncu kako bi se oslobodila od suvišne vlage. Brzo se kuva, ali je ne treba soliti tokom termičke obrade, već tek na kraju, kako ne bi pustila sluz. Takođe, šerpu ne treba poklapati tokom kuvanja, zbog previše vlage bamija će i tada osloboditi sluz.

Bakina kujna

bhofack2/ iStock / Getty Images Plus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

Next post

more from category