06.04.2022 Praktični saveti

Skuvajte gulaš bez zaprške

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Poznato je da mnogim ljudima zaprška smeta i da izbegavaju jela pripremljena na tradicionalan način, a koja su nezamisliva bez ovog dodatka. Ipak, željena gustina kuvanih jela, pogotovo gulaša, može se postići i na drugačiji način. U jelo dodajte više luka nego što to inače činite, ubacite krupnije komade povrća, poput krompira ili šargarepe, pa nakon što ono omekša tokom dinstanja sameljite ga i vratite u jelo. Kaša od povrća učiniće da jelo dobije željenu gustinu. Duža termička obrada takođe pomaže, budući da će suvišna tečnost uvriti a saft dobiti izgled sosa.

Bakina kujna

juefraphoto /iStock / Getty Images Plus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category