26.12.2017 Praktični saveti

Trikovi za sočnu piletinu

Neretko se dešava da se piletina pečena u rerni osuši i to ne samo kožica, već i meso. Zato vam otkrivamo nekoliko trikova za pečenje savršeno meke piletine.

Prvenstveno je važno da meso prvo stavite u rernu da se malo zagreje, a odmah potom ga prelijte istopljenom mašću.

Tek ga onda pecite. Zahvaljujući ovom prelivu, pore na mesu se zatvaraju čime piletina zadržava sočnost. Osim toga, nemojte ga odmah soliti, već to učinite 15 do 20 minuta pre kraja pečenja. Takođe, jedna od grešaka jeste zabadanje viljuške u meso tokom njegovog okretanja u plehu.

Naime, usled toga tečnost iscuri, a meso se raspada. Kako bi pile bilo ravnomerno ispečeno, za njegovo obrtanje dovoljno je da koristite samo varjače.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category