Cimet rolnice

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Recept
Cimet rolnice
Priprema: 40 min.
Mirovanje: 50 min.
Pečenje: 25 min.
Mrsno jelo

Sastojci:
Za testo:
* 240 ml mleka
* 60 g putera
* 50 g šećera
* 4 g suvog kvasca
* 350 – 400 g brašna
* 1/2 kašičice praška za pecivo
* prstohvat soli
* 1 jaje za premazivanje
Za fil:
* 85 g putera
* 80 g smeđeg šećera
* 1 kašika cimeta
* 3 kašike slatke pavlake
Za preliv:
* 60 g šećera u prahu
* 30 ml kuvane crne kafe
* 1 kašika mleka

Priprema:
1. U vanglici sjediniti mlako mleko, otopljeni puter i šećer, pa izmešati. Dodati polovinu brašna i opet izmešati da se sastojci povežu. Posuti suvim kvascem i dodati još malo brašna pa izmešati špatulom da bi se dobila ujednačena smesa. Prekriti je krpom i ostaviti da se udvostruči.
2. Za pripremu premaza sjediniti omekšani puter, smeđi šećer i cimet, pa dobro izmešati. Ako je smesa gusta dodati malo slatke pavlake i ujednačiti masu.
3. Za pripremu preliva sjediniti šećer u prahu sa crnom kafom, pa dobro izmešati da se razbiju grudvice. Dodati malo mleka.
4. U nadošlo testo dodati malo soli i praška za pecivo, pa postepeno dodavati brašna po potrebi i mesiti dok se ne dobije glatko testo.
5. Umešeno testo istanjiti oklagijom na radnoj površini posutoj brašnom u pravougaoni koru. Premazati je filom od cimeta i urolati. Rolat iseći na 12 parčadi i poslagati ih u pleh obložen papirom za pečenje. Prekriti krpom i ostaviti da odstoje 20 minuta.
6. Rolnice premazati jajetom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. Pečene rolnice poprskati prelivom od kafe.

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category