20.06.2018 Deserti

Čokoladne karamel štangle

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Proverene recepte za domaće poslastice pripremite lako i brzo, a dok ih degustirate, uživajte u finim kremovima, sočnim čokoladnim biskvitima i hrskavim koricama.

Štanglice sa čokoladom i karamelom

Sastojci:
Za koru:
250 g tamne čokolade
80 g putera
100 g mlevenih badema
1 kašičica kafe u prahu
4 jajeta
150 g šećera
2 kašike ruma ruma
1/2 praška za pecivo
Za karamel fil:
200 g karamel bombona
1 dl slatke pavlake
Za preliv:
150 g tamne čokolade
150 g slatke pavlake

ISPROBAJTE I… Čokoladnu fantaziju

Priprema:
1. U posudi na pari sjediniti izlomljenu čokoladu i puter, pa zagrevati dok se sastojci ne rastope. Ubaciti rum i kafu u prahu i promešati.
2. Posebno umutiti žumanca s polovinom šećera, te ih dodati u prohlađenu smesu od čokolade.
3. Belanca umutiti u čvrst šam postepeno dodajući preostali šećer.
4. U ohlađenu smesu od čokolade dodati šam od belanaca, mlevene bademe i prašak za pecivo pa polako promešati.
5. Manju tepsiju obložiti papirom za pečenje pa izliti u nju smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180°S od 25-30 min.
Fil:
1. U posudi za kuvanje na pari sjediniti karamel bombone i slatku pavlaku i mešati dok se ne dobije ujednačena kremasta smesa.
Finalni postupak:
1. Pečenu koru ostaviti da se prohladi, pa je preliti karamel filom.
2. Slatku pavlaku zagrejati do tačke ključanja, a potom je preliti preko izlomljene čokolade i mešati dok se ne rastopi. Smesu preliti preko karamela i ostaviti na hladnom da se stegne.

Savet: Nakon što se kolač stegne, isecite ga na manje štanglice pošto je veoma sit!

Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category