11.04.2018 Deserti

Čokoladni karamel puding

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Sastojci:

* 1 l mleka
* 2 kašičice instant kafe
* 4 veća žumanca
* 80 g gustina
* 100 g šećera
* 1 kašičica ekstrakta vanile
* 100 g čokolade za kuvanje
* 250 g mascarpone sira
* 2 dl slatke pavlake

Priprema:

1. U šerpi sjediniti 750 ml mleka i instant kafu pa kuvati dok ne proključa
2. Posebno umutiti žumanca sa šećerom, preostalim mlekom i gustinom, te sipati u ključalo mleko. Nastaviti kuvanje na umerenoj temperaturi neprekidno mešajući dok se ne zgusne. Skloniti s ringle, pa umešati ekstrakt vanile.
3. Smesu podeliti na dva dela: u jedan deo dok je još vruć dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne rastopi.
4. Obe smese prekriti providnom folijom i ostaviti da se ohlade.
5. Nakon toga u smesu bez čokolade umešati maskarpone sir.
6. Pripremiti staklene čaše pa u njih najpre razliti smesu s masarpone sirom, a preko nje čokoladnu smesu.
7. Dekorisati šlagom od slatke pavlake.

Isprobajte i…

Čokoladna torta sa jagodama

Domaće karamele

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category