Dvobojne kocke
Priprema: 40 min.
Pečenje: 30 min.
Mrsno jelo
Sastojci:
Za koru:
* 3 jajeta
* 100 g šećera
* 30 g kakaoa
* 75 g brašna
* 1 ravna kašičica praška za pecivo
Za fil od karamele:
* 750 ml mleka
* 200 g putera
* 3 kašike šećera
* 2 pudinga s ukusom karamele
* 2 kašičice instant kafe
Za beli fil:
* 500 ml slatke pavlake
* 2 kašike šećera u prahu
* 10 g želatina u prahu
Za dekoraciju:
* narendana čokolada
Priprema:
1. Prvo pripremiti koru. Belanca umutiti u čvrst šam postepeno dodajući šećer. Dodavati žumanca, jedno po jedno, neprekidno muteći. Posebno sjediniti brašno, prašak za pecivo i kakao te umešati u smesu.
2. Tepsiju dimenzije 21×21 cm obložiti papirom za pečenje, pa u nju izliti pripremljenu smesu.
3. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.
4. Za pripremu fila od karamele u šerpu sipati 500 ml mleka, šećer, puter i instant kafu te kuvati dok ne proključa. U preostalom mleku razmutiti puding, pa usuti u ključalo mleko i nadalje kuvati neprekidno mešajući dok se ne zgusne.
5. Za pripremu belog fila želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri. Zatim ga zagrevati na umerenoj temperaturi dok se ne istopi vodeći računa da ne proključa.
6. Slatku pavlaku umutiti u šlag sa šećerom. Dodati prohlađeni želatin te kratko izmiksati.
7. Ohlađenu koru premazati karamel filom, pa odgore rasporediti beli fil. Dekorisati narendanom slatkom pavlakom po želji.
Previous post
Punjena slana pletenica
Next post
Kiflice s pivom
more from category
Tart s breskvama i kupinama
Zasladite se finim domaćim slatkišem proverenog kvaliteta i fantastičnog ukusa!
pročitaj još