19.03.2021 Deserti

Kikiriki kocke

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 12 osoba

mrsno jelo

priprema: 60 min.

pečenje: 20 min.

Sastojci:

Za kore:

* 6 belanaca

* 6 kašika šećera

* 6 kašika mlevenog kikirikija

* 2 kašike brašna

* 1 prašak za pecivo

Za preliv:

* 100 g čokolade za kuvanje

* 2 kašike mleka

Za fil:

* 6 žumanaca

* 1 puding s ukusom vanile

* 6 dl mleka

* 4 kašike šećera

* 200 g putera

* 100 g šećera u prahu

* 200 g pečenog neslanog kikirikija

* 4 kašike ulja

* 3 kašike meda

Za dekoraciju:

* 300 ml slatke pavlake

* 50 g seckanog kikirikija

Priprema:

1. Za pripremu kore belanca umutiti u čvrst šam postepeno dodajući šećer. Posebno sjediniti mleveni kikiriki, brašno i prašak za pecivo pa varjačom umešati u smesu.

2. Pleh od rerne obložiti papirom za pečenje i izliti u njega smesu za koru. Poravnati je špatulom i peći u zagrejanoj rerni na 180°C dvedesetak minuta.

3. Pečenu koru ostaviti da se ohladi a zatim je preseći napola. Posebno rastopiti čokoladu sa dve kašike mleka pa dobijenom glazurom premazati kore. Odložiti ih nakratko u zamrzivač da se glazura stegne.

4. Posebno pripremiti fil. U šerpi sjediniti 500 ml mleka i šećer pa kuvati dok ne proključa. Posebno umutiti preostalo mleko, puding s ukusom vanile i žumanca, pa sipati u ključalo mleko i nadalje kuvati neprekidno mešajući dok se ne zgusne.

5. Omekšali puter umutiti sa šećerom u prahu pa sjediniti s ohlađenim filom od vanile i izmiksati.

6. Posebno u blenderu usitniti prženi kikiriki s uljem i medom da bi se dobila pasta. Dodati je u fil i dobro izmešati.

7. Prvu koru položiti na tacnu, preliti je polovinom fila te prekriti drugom korom i naneti ostatak fila. Dekorisati šlagom od slatke pavlake.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

more from category