30.11.2017 Deserti

Oblanda rolat sa džemom

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno
  • za 6 osoba
  • posno jelo
  • priprema: 30 minuta

Sastojci

  • 4 lista oblande
  • 500 g mlevenog posnog keksa
  • 500 g šećera
  • 250 g margarina
  • 100 g čokolade
  • 4 kašike gustog džema od višanja (po želji)
  • 2,5 dl vode

Priprema

1. U većoj šerpici ostaviti vodu da proključa.

. Zatim dodati šećer i mešati dok se ne rastopi.

3. Dodati kockice margarina i čokolade i na kraju džem, pa neprekidno mešati dok se svi sastojci ne ukuvaju.

4. Na kraju umešati mleveni keks i dobro promešati. Ostaviti da se smlači, ali ne i ohladi. 5. Za to vreme umotati oblande u mokru krpu da omekšaju.

6. Preko jedne oblande ravnomerno naneti smlačen fil na oko 1/4 površine, a potom čvrsto urolati da ne ostane vazduh.

7. Postupak ponoviti i sa drugim listom oblande i filom. 8. Staviti u frižider da se sasvim ohladi i stegne.

 

Recept Nadežde Petrović iz Novog Sada

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

Next post

more from category