Posni kolač s narandžom

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 6 osoba
posno jelo
priprema: 30 min.
pečenje: 30 min.

Sastojci:
Za koru:
350 ml soka od narandže
4 kašike domaćeg džema od kajsija
120 g šećera
2 vanil-šećera
180 g pečenih mlevenih lešnika
100 g oštrog brašna
2 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo
100 ml ulja
Za fil:
100 g čokolade za kuvanje
3 kašike marmelade od kajsija
120 g posnog mlevenog keksa
2 vanil-šećera
150 ml soka od narandže
Za dekoraciju:
50 g čokolade za kuvanje
50 g seckanih, pečenih lešnika

ISPROBAJTE I… Rernjaču sa jabukama

Priprema:
Kora:
1. U posudi sjediniti sok od narandže, džem od kajsija, šećer i vanil-šećer.
2. Posebno sjediniti oštro brašno, mlevene lešnike, kakaoa i prašak za pecivo, pa dodati u smesu od soka i izmiksati.
3. Na kraju postepeno dodavati ulje uz neprekidno mešanje dok se ne dobije ujednačena smesa.
4. Okruglu tepsiju nauljiti i posuti brašnom, pa razliti u nju smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180°S oko 30 min.
Fil:
1. Na umerenoj temperaturi rastopiti čokoladu s marmeladom od kajsija.
2. Dodati mleveni keks, sok od narandže i vanil-šećer, te dobro izmešati.
Finalni postupak:
1. Ohlađenu koru premazati pripremljenim filom.
2. Čokoladu ostavljenu za dekoraciju rastopiti i poprskati preko kore pa posuti seckanim lešnicima.

Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category