tarlete sa visnjama
21.06.2022 Deserti

Tarlete sa višnjama

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 8 osoba
mrsno jelo
priprema: 30 min.
pečenje: 30 min.
mirovanje: 30 min.

Sastojci:
• 175 g brašna
• 25 g mlevenih badema
• 100 g putera
• 50 g šećera
• 1 žumance
• 2 kašike vode
Za fil:
• 300 g višanja
• 2 kašike šećera
• 1 vanil-šećer
• 2 kašike gustina
• 100 ml vode
Za dekoraciju:
• 200 ml slatke pavlake
• malo crne čokolade

Priprema:
1. U činiji sjediniti brašno, mlevene bademe i šećera, pa dodati kockice hladnog putera, te sastojke utrljati dlanovima da bi se dobila mrvičasta smesa. Dodati žumance i 2 kašike hladne vode, te umesiti glatko testo.
Testo zamotati u streč foliju i ostaviti da odstoji 30 minuta u frižideru.
2. Odstojalo testo istanjiti preko papira za pečenje i iseći na kvadrate. Kvadratima testa obložiti kalupe, te ostaviti u frižideru da odstoje 10 minuta.
3. Višnje posuti šećerom i kratko prokuvati. Gustin razmutiti u malo vode pa sipati u smesu s višnjama, dodati cimet, i kuvati neprekidno mešajući dok se ne zgusne.
4. Odstojalo testo izvaditi iz frižidera i pre pečenja izbockati ga viljuškom. Peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 20 minuta dok testo ne porumeni po ivicama. Ostaviti da se korpice ohlade pa ih izvaditi na tanjir.
5. Korpice napuniti pripremljenim filom od višanja i dekorisati umućenom slatkom pavlakom i rendanom čokoladom.

Svetlana Belić

Bakina kujna

Svetlana Belić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category