Zečići s kokosom

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 6 osoba
mrsno jelo
priprema: 35 min.
mirovanje: 40 min.

Sastojci:
* 250 g mekog brašna
* 150 ml mlake vode
* 7 g suvog kvasca
* 1/2 kašičice soli
* 1/4 kašičice cimeta u prahu
* 1/4 kašičice đumbira u prahu
* 2 kašičice šećera
* 1,5 kašika maslinovog ulja
* 1 jaje
* 1 puna kašika meda
* 3 kašičice kokosa

Priprema:
1. U činiji pomešati mlaku vodu i maslinovo ulje, pa dodati polovinu brašna i promešati špatulom. Postepeno dodavati suvi kvasac, so, šećer, cimet i đumbir neprekidno mešajući. Nadalje posipati preostalim brašnom i mesiti rukom dok se ne dobije glatko testo. Ostaviti ga da miruje oko 30 minuta.
2. Nadošlo testo prebaciti na radnu površinu posutu brašnom i istanjiti ga u valjak. Valjak izdeliti na šest delova.
3. Uzeti prvi deo i istanjiti ga u traku dužine 30 cm. Jedan kraj trake odseći i od njega oblikovati kuglicu da bi se dobio repić od zeca. Preostalu traku presaviti napola i dva puta je uplesti. U gornjem delu pletenice ostaviti rupu za repić, a krajeve štipnuti prstima da bi dobili izgled ušiju. Na isti način oblikovati i preostale delove testa.
4. Upleteno testo poslagati u pleh obložen papirom za pečenje. U otvoreni deo svake pletenice ubaciti kuglicu testa. Zečiće premazati umućenim jajetom i peći ih u zagrejanoj rerni na 200°C dok blago ne porumene.
5. Pečene zečiće prohladiti, pa repiće premazati medom i uvaljati ih u kokos.

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

Next post

more from category