19.02.2021 Glavna jela

Brazilski gulaš

Foto: Ivana Pešić

Priprema: 45 min.

Mrsno jelo

Sastojci:

* 500 g pilećeg belog mesa

* 2 krompira

* 250 ml kokosovog mleka

* 1 kašičica šećera

* 2 lovorova lista

* 2 glavice ljubičastog luka

* 1 glavica crnog luka

* 1 kašika peršuna

*1 kašičica korijandera

* 400 ml sosa od paradajza

* 1 papričica

* so

* biber

* ulje

Priprema:

1. Na zagrejanom ulju propržiti sitno seckanu glavicu luka. Zatim dodati papričicu, sos od paradajza, šećer i peršun te ostaviti da se sastojci krčkaju zajedno 5-10 minuta.

2. Posebno skuvati krompir, ljubičasti luk i lovorov list. Kuvani lovor baciti, a krompir i luk izblendirati zajedno s kokosovim mlekom.

3. Belo pileće meso iseckati na kockice, posoliti i pobiberiti po ukusu pa ga propržiti na malo ulja na laganoj vatri.

4. Izblendiranu smesu umešati u sos od paradajza, a zatim ubaciti prethodno proprženu piletinu. Začiniti jelo s malo korijandera pa sve zajedno krčkati 10-ak minuta.

Recept Ivane Pešić iz Niša

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category