corba s pasuljem

Čorba s pasuljem

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 4 osobe
posno jelo
priprema: 40 min.

Sastojci:
* 2 srednje glavice crnog luka
* 3 mlade šargarepe
* 1 kriška korena celera
* 500 g belog pasulja iz konzerve
* 2 kašike pirea od paradajza
* 3 čena belog luka
* sušeni bosiljak
* sušena nana
* ulje
* so

Priprema:
1. Crni luk, celer i šargarepu očistiti i iseći na kockice.
2. Na malo ulja propržiti crni luk da postane staklast, a zatim dodati šargarepu i celer, te sve zajedno kratko propržiti. Nadalje dinstati dolivajući pomalo vode dok povrće napola ne omekša.
3. Pasulj izvaditi iz konzerve, ocediti ga i umešati u čorbu. Dodati pire od paradajza, bosiljak, nanu i beli luk isečen na listove. Posoliti po ukusu i naliti vode koliko je potrebno da bi se dobila željena gustina. Nadalje kuvati dok svo povrće ne omekša.
4. Izvaditi jednu trećinu povrća zajedno s malo čorbe u kojoj se kuvalo, pa izmiksati i vratiti u čorbu. Kuvati dok ne proključa.

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

more from category