Ćuftice s pasuljem

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 5 osoba
posno jelo
priprema: 30 min.
pečenje: 30 min.

Sastojci:
Za ćuftice:
* 700 g obarenog belog pasulja
* 1 veća glavica crnog luka
* 2 kašičice senfa
* 1 kašičica mlevene dimljene paprike
* 4 kašike prezli
* 2 kašike seckanog peršuna
* mleveni biber
* ulje
* so
Za sos:
* 1 glavica crnog luka
* 250 g šampinjona
* 50 ml belog vina
* 1 kašičica senfa
* 1 kašika brašna
* so

Priprema:
1. Za pripremu ćuftica crni luk očistiti i iseći na kockice pa propržiti na malo ulja da postane staklast.
2. Obareni pasulj dobro ocediti od tečnosti pa ubaciti u blender. Dodati prženi crni luk i senf pa miskati dok se ne dobije kompaktna smesa.
3. U smesu od pasulja dodati prezlu, mlevenu dimljenu papriku i peršun. Posoliti i pobiberiti po ukusu pa dobro izmešati.
4. Od pripremljene smese nauljenim dlanovima oblikovati pljosnate ćuftice.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje i poprskati uljem. Poslagati u njega ćuftice i odozgo ih premazati uljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ćuftice ne porumene.
6. Za pripremu sosa crni luk iseći na kockice i propržiti na malo ulja. Dodati pečurke isečene na listove i pržiti ih dok suvišna tečnost ne uvri. Posuti brašnom i promešati. Sipati vino i 200 ml vode, pa dobro izmešati i kuvati dok se ne zgusne, ukoliko je sos gust sipati još malo vode. Pred kraj kuvanja dodati senf i posoliti po ukusu. Sos poslužiti uz ćuftice.

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category