14.12.2017 Glavna jela

Ćureći medaljoni

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Sastojci:

  • 600 g ćurećeg belog mes
  • a 250 g mladog sira
  • 1 kašika senfa
  • 400 g šampinjona
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 dl belog vina
  • 2 dl pavlake
  • 1 kašika gustina
  • 1 dl juneće supe
  • mešavina začina

Priprema:

1. Ćureće belo meso iseći na šnicle i istanjiti preko najlon kese tučkom za meso. Začiniti po ukusu.

2. Mladi sir iseći na kocke veličine 2×2 cm, šampinjone na listove, a crni luk što sitnije.

3. Na šniclu staviti kocku sira te krajeve mesa preklopiti ka sredini i oblikovati medaljon. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još medaljona.

4. U teflonskom tiganju zagrejati malo ulja pa spuštati u njega medaljone sa završecima okrenutim nadole. Pržiti sa obe strane dok ne porumene. Potom ih izvaditi i ostaviti na toplom.

5. Na masnoći od mesa propržiti crni luk, a zatim dodati šampinjone, te i njih kratko propržiti da omekšaju.

6. Sjediniti juneću supu sa belim vinom, pa u dobijenoj smesi razmutiti gustin. Sipati u tiganj sa šampinjonima i kuvati na umerenoj temperaturi uz neprekidno mešanje dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati pavlaku i senf, pa vratiti pržene medaljone i sve zajedno kratko prokuvati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category