03.05.2018 Glavna jela

Ćureći paprikaš

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Sastojci:
300 g ćureće džigerice
300 g ćurećih srca
2 glavice crnog luka
2 šargarepe
3 čena belog luka
2 lovorova lista
250 g pelata paradajza
1 kašičica mlevene paprike
200 g šampinjona
so, ulje

ISPROBAJTE I…

Paprikaš od šarana

Srneći paprikaš

Priprema:
1. Ćureću džigericu i srca očistiti od žilica i iseći na manje komade.
2. Crni luk i šargarepu iseći na kockice, šampinjone na listove, beli luk ispasirati.
3. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, pa dodati ćureće iznutrice i pržiti ih neprekidno mešajući oko 5 min.
4. Ubaciti izmiksan pelat paradajza, mlevenu papriku, lovorov list i šampinjone. Kuvati na umerenoj temperaturi uz povremeno mešanje dok svi sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri, kako bi jelo dobilo željenu gustinu.

Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category