djuvec od svezeg povrca

Đuveč od svežeg povrća

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 5 osoba
posno jelo
priprema: 90 min.

Sastojci:
* 150 g integralnog pirinča
* 2 glavice crnog luka
* 2 mlade šargarepe
* 1 manji plavi patlidžan
* 1 mlada tikvica
* 2 crvene paprike šilje
* 2 zelene paprike šilje
* 400 g pelata paradajza
* 70 g kukuruza šećerca
* 1 l supe od povrća iz kocke
* mešavina suvih začina
* 1 ravna kašičica mlevene paprike
* mleveni biber
* ulje
* so

Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, šargarepu oguliti i iseći na kolutove.
2. Tikvicu i patlidžan oguliti i iseći na krupnije komade.
3. Crvenu i zelenu papriku šilju očistiti od peteljke i semena i iseći na krupnije kocke.
4. Integralni pirinač obariti u slanoj vodi, a zatim ga ocediti od suvišne tečnosti.
5. U većoj šerpi propržiti crni luk, dodati šargarepu te i nju kratko propržiti.
6. Ubaciti patlidžan i tikvicu, pa pržiti nekprekidno mešajući nekoliko minuta. Dodati crvenu i zelenu papriku i sve zajedno pržiti oko 5 minuta. Nadalje dinstati dolivajući pomalo vode dok povrće napola ne omekša.
7. Ubaciti pelat paradajza, začiniti mlevenom paprikom, mešavinom suvih začina i biberom po ukusu. Ubaciti kukuruz šećerac i nadalje dinstati dolivajući pomalo supe od povrća dok svi sastojci ne omekšaju.
8. U gotovo jelo umešati obareni i oceđeni pirinač, pa posoliti po ukusu.

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category