filovani paradajz

Filovani paradajz

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 4 osobe
posno jelo
priprema: 40 min.
pečenje: 30 min.

Sastojci:
* 4 paradajza srednje veličine
* 1 glavica crvenog luka
* 1 veći krompir
* 2 šargarepe
* 200 g šampinjona
* biber
* so
* ulje

Priprema:
1. Paradajz oprati pa gornji deo pri vrhu odseći, a poklopce ostaviti po strani.
2. Okruglim nožem izdubiti pulpu paradajza i ostaviti je po strani.
3. Crveni luk očistiti i iseći na kockice, šargarepu i krompir oguliti i izrendati na krupno rende.
4. Šampinjone iseći na listove.
5. Na malo ulja propržiti crveni luk a potom dodati šargarepu i krompir i pržiti neprekidno mešajući dok povrće ne omekša.
6. Ubaciti šampinjone i nastaviti prženje dok tečnost ne uvri.
7. Na kraju dodati izdubljenu pulpu paradajza i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi dok suvišna tečnost ne uvri.
8. Pripremljenim filom napuniti izdubljeni paradajz. Poslagati ga u tepsiju obloženu papirom za pečenje, i peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne omekša. Pred kraj pečenja preklopiti sačuvanim poklopcima.

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category