gnezda od krompira s piletinom
23.07.2022 Glavna jela

Gnezda od krompira s mesom

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 3 osobe
mrsno jelo
priprema: 80 min.
pečenje: 25 min.

Sastojci:
* 6 krompira srednje veličine
* 50 g kačkavalja
* 20 ml mleka
* 30 g putera
* 1 glavica crnog luka
* 125 g teletine od buta
* 125 g pilećeg belog mesa
* 100 g šampinjona
* 2 kašike soja sosa
* 250 ml pavlake za kuvanje
* mleveni biber
* 2 kašike ulja
* so

Za posipanje:
* 100 g kačkavalja

Priprema:
1. Za pripremu korpica krompir oguliti i obariti u slanoj vodi. Ocediti ga od suvišne tečnosti i ostaviti da se prohladi, a zatim ispasirati, sjediniti s omekšanim puterom i rendanim kačkavaljem, te dobro izmešati. Ostaviti da se potpuno ohladi dok se pripremi fil.
2. Za pripremu fila crni luk očistiti i iseći na kockice, šampinjone, teleće i pileće meso takođe iseći na kockice. U šerpi na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati teleće i pileće meso i pržiti ga neprekidno mešajući dok ne promeni boju. Nadalje dinstati dolivajući pomalo vode dok meso ne omekša. Ubaciti šampinjone i nastaviti dinstanje dok suvišna tečnost koju su pečurke pustile ne uvri. Začiniti soja sosom, pobiberiti i po potrebi posoliti.
3. Od pire-krompira oblikovati šest kuglica i poslagati ih u nauljenu činiju. Svaku kuglicu pritisnuti po sredini da bi se oblikovalo gnezdo.
4. Unutrašnjost gnezda napuniti filom od mesa, pa sve zajedno preliti pavlakom za kuvanje. Odozgo posuti rendanim kačkavaljem i peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta.

 

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category