grasak s pecurkama i cuftama
20.08.2022 Glavna jela

Grašak sa ćufticama i pečurkama

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 5 osoba
mrsno jelo
priprema: 80 min.
mirovanje: 30 min.

Sastojci:
* 1 veća glavica crnog luka
* 2 mlade šargarepe
* 500 g mladog graška
* 200 g šampinjona
* 200 g pelata paradajza
* 1 kašičica mlevene paprike
* 1 kašika seckane mirođije
* mleveni biber
* ulje
* so
Za ćuftice:
* 1 mala glavica crnog luka
* 300 g svinjskog mlevenog mesa
* 1 manje jaje
* 4 pune kašike prezli
* 1/2 kašičice mlevene paprike
* ulje
* so

Priprema:
1. Za pripremu ćuftica sjediniti mleveno meso, seckani crni luk, jaje, mleveni papriku, prezlu i malo soli po potrebi. Dobro izmešati i ostaviti u frižideru da odstoji 30 minuta.
2. Posebno pripremiti grašak. Crni luk očistiti i iseći na kockice, šargarepu oguliti i iseći na kolutove, šampinjone na listove.
3. U većoj šerpi na malo ulja propržiti crni luk, dodati šargarepu, te sve zajedno kratko propržiti.
4. Ubaciti mladi grašak i pržiti ga neprekidno mešajući nekoliko minuta. Dodati šampinjone i pržiti dok ne omekšaju. Sipati pelat paradajza, dodati mlevenu papriku, mirođiju i sipati vode koliko je potrebno da sastojci ogreznu. Kuvati na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju.
5. Odstojalu smesu za ćuftice izvaditi iz frižuidera i od nje oblikovati kuglice veličine oraha. Propržiti ih na vrelom ulju sa svih strana da porumene.
6. Pred kraj kuvanja graška, ubaciti pržene ćuftice, te sve zajedno kratko prokuvati.

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category