23.03.2022 Glavna jela

Musaka s pečenim paprikama

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 5 osoba
mrsno jelo
priprema: 80 min.
pečenje: 40 min.

Sastojci:
* 12 fileta pečenih paprika
* 250 g kačkavalja
* 3 jajeta
* 150 g brašna
Za fil od mesa:
* 1 srednja glavica crnog luka
* 500 g mešanog mlevenog mesa
* 100 g šampinjona
* 1 kašičica mlevene paprike
* origano
* mleveni biber
* so
Za sos:
* 50 g putera
* 500 ml mleka
* 2 kašike brašna
* 50 g parmezana
* 1 jaje
* so

Priprema:
1. Prvo pripremiti fil od mesa. Crni luk očistiti i iseći na kockice pa propržiti na malo ulja. Dodati šampinjone isečene na kockice i dinstati dok suvišna tečnost ne uvri. Ubaciti mleveno meso i pržiti ga dok ne promeni boju. Nadalje dinstati još desetak minuta dolivajući pomalo vode dok meso ne omekša a suvišna tečnost ne uvri. Začiniti mlevenom paprikom i origanom, posoliti i pobiberiti.
2. Posebno ispohovati paprike. Filete paprika ocediti pa uvaljati u brašno a zatim umočiti u umućena jaja. Pržiti ih na vrelom ulju s obe strane dok ne porumene.
3. Za pripremu sosa u šerpici rastopiti puter pa dodati brašno i kratko propržiti. Sipati mlako mleko i nadalje kuvati neprekidno mešajući dok se sos ne zgusne. U gotov sos umešati parmezan i jaje, te dodati soli po ukusu.
4. Vatrostalnu činiju nauljiti pa dno prekriti pečenim paprikama. Preko paprika naneti polovinu fila od mesa i preliti trećinom sosa. Postupak filovanja ponoviti još jednom pa završiti slojem pečenih paprika, odozgo preliti sosom i posuti kačkavaljem.
5. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta.

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

Next post

more from category