Paprikaš sa tri vrste pečuraka

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 4 osobe
posno jelo
priprema: 120 min.

Sastojci:
* 3 srednje glavice crnog luka
* 2 srednje šargarepe
* 1 crvena paprika
* 30 g sušenog paradajza
* 400 g šampinjona
* 300 g mladih bukovača
* 300 g mladih šitaka
* 150 ml belog vina
* 1 kašika dimljene mlevene paprike
* 2 kašike brašna
* 1 kašičica senfa
* mleveni biber
* ulje
* so

Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, šargarepu oguliti i iseći na kolutove, a papriku iseći na krupnije kocke.
2. Šampinjone iseći na četvrtine, bukovače na krupnije komade, a šitake ukoliko su sitne ostaviti u komadu u suprotnom ih preseći napola.
3. U šerpi zagrejati malo ulja, pa ubaciti šampinjone i pržiti ih dok suvišna tečnost ne uvri, a pečurke ne porumene. Izvadti ih rešetkastom kašikom i ostaviti po strani. U istu šerpu dodati bukovače, te i njih kratko propržiti, izvaditi ih i ostaviti po strani. Na kraju ubaciti šitake i pržiti ih neprekidno mešajući nekoliko minuta.
4. Posebno u većoj šerpi na malo ulja propržiti crni luk, dodati šargarepu, te i nju kratko propržiti.
5. Ubaciti papriku i sušeni šaradajz, pa kratko prodinstati. Dodati šampinjone, bukovaće i šitake, sipati belo vino i dinstati dok tečnost ne uvri.
6. Posuti brašnom i promešati, pa postepeno dolivati toplu vodu i mešati dok se ne dobije željena gustina paprikaša. Dodati senf, mlevenu dimljenu papriku, soli i bibera po ukusu, pa kuvati na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju.

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

more from category