paprike punjene pasuljem i piletinom
07.11.2022 Glavna jela

Paprike punjene pasuljem i piletinom

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 120 min.
pečenje: 90 min.

Sastojci:
* 2 veće glavice crnog luka
* 2 srednje šargarepe
* 300 g pilećeg belog mesa
* 100 g paste od paradajza
* 3 čena belog luka
* 400 g zrelog paradajza
* 500 g belog pasulja
* 8 paprika babura
* 2 lovorova lista
* 1 kašičica mlevene paprike
* mleveni biber
* ulje
* so

Priprema:
1. Pasulj ubaciti u šerpu, preliti ga vodom da ogrezne i kuvati dok voda ne proključa. Ocediti ga od suvišne tečnosti, pa naliti svežom toplom vodom i nadalje kuvati dok pasulj ne omekša.
2. Crnoi luk i paradajz očistiti i iseći na kockice, pileće belo meso takođe iseći na kockice, a beli luk ispasirati.
3. U tiganju zagrejati malo ulja, pa dodati crni luk i kratko propržiti. Ubaciti piletinu i pržiti je neprekidno mešajući dok ne promeni boju. Dodati pastu od paradajza i pasirani beli luk, pa sve zajedno kratko propržiti. Ubaciti seckani paradajz i nadalje dinstati desetak minuta.
4. Omekšani pasulj zajedno s tečnosti u kojoj se kuvao preručiti u šerpu s piletinom, dodati mlevenu papriku i lovorov list, pa nastaviti kuvanje na umerenoj temperaturi dok se ne dobije željena gustina. Pred kraj kuvanja posoliti i pobiberiti po ukusu.
5. Paprike babure izdubiti i očistiti od semena i peteljki. Napuniti ih smesom od pasulja. Preostali pasulj preručiti u dublju zemljenu činiju i sipati malo vode. Utisnuti punjene paprike i peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok paprike ne omekšaju, a pasulj ne dobije željenu gustinu.

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category