Pasta s inćunima

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 3 osobe
posno jelo
priprema: 30 min.

Sastojci:
* 4 čena belog luka
* 8 fileta inćuna
* 60 g zelenih maslina bez koštica
* 100 g crnih maslina
* 50 ml maslinovog ulja
* 400 g pelata od paradajza
* 250 ml gustog soka od paradaza
* 1 kašičica šećera
* 1/2 kašičice sušenog bosiljka
* 400 g špageta
* morska so

Priprema:
1. Špagete obariti u slanoj vodi, a zatim ih ocediti od suvišne tečnosti. Tečnost od kuvanja sačuvati.
2. Beli luk očistiti i iseći na listove, zelene masline iseći na kolutove.
3. U šerpi na maslinovom ulju propržiti beli luk da zamiriši. Dodati filete inćuna i kratko pržiti neprekidno mešajući dok se ne raspadnu (ukoliko su fileti inćuna elastični, iseckati ih na manje komade).
4. Ubaciti zelene masline, dodati pelat i sok od paradajza, pa prokuvati na umerenoj temperaturi. Ukoliko je smesa gušća po potrebi dodati malo tečnosti od kuvanja špageta. Pred kraj kuvanja ubaciti crne masline, bosiljak i malo šećera. Posoliti po potrebi.
5. U gotov sos ubaciti špagete i polako promešati.

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category