12.01.2022 Glavna jela

Pileći rižoto sa šafranom

Pileći rižoto sa šafranom
za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 60 min.

Sastojci:
* 1 veći struk praziluka
* 3 srednje šargarepe
* 350 g pilećeg belog mesa
* 200 g smeđih šampinjona
* 180 g pirinča
* 1 l pileće supe
* prstohvat šafrana
* 30 g putera
* 150 g kačkavalja
* ulje za prženje
* biber
* so

Priprema:
1. Praziluk očistiti i iseći na kockice, šargarepu oguliti i iseći na kolutove. Piletinu iseći na krupnije kocke, smeđe šampinjone na listove.
2. Pileću supu zagrejati i rastopiti u njoj šafran.
3. U šerpi na malo ulja propržiti praziluk a potom dodati šargarepu te i nju kratko propržiti.
4. Ubaciti piletinu i pržiti je neprekidno mešajući dok ne promeni boju.
5. Potom dodati smeđe šampinjone i dinstati dok sok koji su pečurke pustile ne uvri.
6. Ubaciti pirinač i nadalje dinstati dolivajući pomalo pileće supe sa šafranom dok pirinač ne nabubri a suvišna tečnost ne uvri.
7. U gotovo jelo dodati puter i mešati dok se ne rastopi. Poslužiti ga dok je još toplo i posuti rendanim kačkavaljem.

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category