21.05.2018 Glavna jela

Pohovana ćuretina

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Sastojci:
500 g ćurećeg belog mesa
6 kašika brašna
3 kašike gustina
1 jaje
1 prašak za pecivo
1 kašika ulja
vode po potrebi
ulje
so
Za tartar sos:
4 kisela krastavca srednje veličine
100 ml majoneza
150 ml pavlake
1 kašičica limunovog soka

ISPROBAJTE I… Ćuretinu u sataraš sosu

Priprema:
1. Ćuretinu iseći na krupnije kocke podjednake veličine.
2. Posebno sjediniti brašno, gustin, prašak za pecivo, jaje, ulje i soli po ukusu. Postepeno dolivati pomalo vode muteći žicom dok se ne dobije gušća smesa za pohovanje (treba da bude gušća od smese za palačinke).
3. Isečenu ćuretinu ubaciti u smesu, pa dobro izmešati.
4. U šerpi zagrejati ulje, a potom pržiti jedan po jedan komad natopljene ćuretine. Kad porumeni s jedne strane, okrenuti drugu i nastaviti s prženjem. Potom vaditi na papirnu salvetu da se meso ocedi od suvišne masnoće.
5. Posebno pripremiti tartar sos. Sjediniti majonez s pavlakom i sokom od limuna, dodati rendane kisele krastavce i promešati.
6. Pohovanu ćuretinu preliti tartar sosom i po želji poslužiti uz pire-krompir.

Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

more from category