05.04.2022 Glavna jela

Varivo od pasulja s kobasicama

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 6 osoba
mrsno jelo
priprema: 3 sata

Sastojci:
* 500 g pasulja gradištanca
* 2 veće glavice crnog luka
* 2 srednje šargarepe
* 1 koren peršuna
* 1 kriška korena celera
* 2 srednja paradajza
* 1 crvena paprika
* 300 ml soka od paradajza
* 150 g mesnate slanine
* 1 par polutrajnih kobasica
* 2 lovorova lista
* 2 manja krompira
* 1 kašičica mlevene dimljene paprike
* mleveni biber
* so
* ulje

Priprema:
1. Pasulj ubaciti u šerpu, preliti ga vodom i kuvati dok ne proključa. Procediti ga pa naliti svežom mlakom vodom i nadalje kuvati dok napola ne omekša.
2. Crni luk očistiti i iseći na kockice, šargarepu, krompir, koren celera i peršuna oguliti i iseći na kockice. Paradajz i papriku očistiti i takođe iseći na kockice.
3. Mesnatu slaninu iseći na štapiće, a kobasicu na kolutove.
4. Na malo ulja propržiti crni luk a zatim dodati šargarepu, celer i koren peršuna, te sve zajedno kratko propržiti.
5. Ubaciti slaninu i pržiti nekoliko minuta neprekidno mešajući. Dodati papriku i nadalje dinstati dolivajući pomalo vode dok povrće napola ne omekša.
6. Pasulj dodati u šerpu zajedno s tečnosti u kojoj se kuvao. Sipati sok od paradajza, dodati lovor, krompir i seckani paradajz. Kuvati dolivajući vodu po potrebi dok svi sastojci ne omekšaju.
7. Pred kraj kuvanja dodati kobasicu, mlevenu dimljenu papriku i biber. Posoliti po ukusu i kuvati još desetak minuta.

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category