05.05.2022 Glavna jela

Varivo s boranijom i piletinom

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 70 min.

Sastojci:
* 2 glavice crnog luka
* 3 srednje šargarepe
* 1 veći paštrnak
* 1 kg mlade žute boranije
* 400 g pilećeg belog mesa
* 3 zrela paradajza srednje veličine
* 1 kašika mlevene paprike
* 4 čena belog luka
* 3 kašike jabukovog sirćeta
* 200 ml pavlake za kuvanje
* 1 kašika seckane sveže mirođije
* mleveni biber
* ulje
* so

Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, šargarepu i paštrnak oguliti i i izrendati nakrupno.
2. Žutu boraniju očistiti i iseći na manje komade, beli luk izrendati nasitno a paradajz iseći na kockice.
3. U šerpi na malo ulja propržiti crni luk a zatim dodati rendanu šargarepu i paštrnak, te sve zajedno kratko propržiti.
4. Ubaciti piletinu i pržiti je dok ne promeni boju. Dodati mladu boraniju i nadalje dinstati dolivajući pomalo vode dok povrće napola ne omekša.
5. Ubaciti paradajz, rendani beli luk i mlevenu papriku, pa kuvati dok svi sastojci ne omekšaju.
6. Pred kraj kuvanja dodati svežu mirođiju, jabukovo sirće i pavlaku za kuvanje. Nakon toka kuvati još pet minuta.

Savet: Ukoliko u jelo dodajete suvu mirođiju, ubacite je na sredini kuvanja.

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category