19.06.2018 Predjela

Čorba od mlade koprive

Prve izdanke mladog povrća iskoristite za pripremu ukusnih krem čorbi. Ukoliko ih obogatite s malo mesa, dobićete kompletan obrok.

Sastojci:
1 veza mladog luka
2 čena belog luka
1 veza mladih kopriva
3 kašike griza od prosa
150 ml pavlake za kuvanje
so, biber, ulje

ISPROBAJTE I… Krem čorbu od praziluka

Priprema:
1. Vezu mladog luka očistiti i iseći na kockice, beli luk ispasirati.
2. Listove mladih korpiva odvojiti od stabljika, pa obariti u vodi.
3. Na malo ulja propržiti mladi crni i beli luk, a potom dodati listove kopriva, te i njih kratko propržiti. Posuti grizom od prosa, promešati pa naliti s malo vode i kuvati dok ne proključa.
4. Potom povrće izmiksati štapnim mikserom i doliti još malo vode po potrebi da bi se dobila željena gustina.
5. Sipati pavlaku za kuvanje, dodati začine po ukusu i prokuvati.

Savet: U čorbu možete dodati malo jabukovog sirćeta

Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category