10.02.2022 Predjela

Pileća čorba s tortelinama

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 50 min.

Sastojci:
* 1 veća glavica crnog luka
* 2 mlade šargarepe
* 200 g smeđih šampinjona
* 200 g pilećeg belog mesa
* 250 ml pavlake za kuvanje
* 1,5 l pileće supe
* 60 g mladog spanaća
* 250 g tortelina
* 40 g rendanog parmezana
* 1 kašika gustina
* mleveni biber
* ulje
* so

Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, šargarepu oguliti i takođe iseći na kockice.
2. Smeđe šampinjone iseći na deblje listove, pileće belo meso na kockice.
3. Na malo ulja propržiti crni luk da postane staklast a zatim dodati šargarepu i pržiti je neprekidno mešajući dok napola ne omekša.
4. Ubaciti piletinu i pržiti je dok ne promeni boju. Gustin razmutiti s pavlakom za kuvanje pa sipati u čorbu, dodati i pileću supu, te kuvati nakon što smesa proključa još desetak minuta.
5. Ubaciti torteline, posoliti i pobiberiti po ukusu, te sve zajedno kuvati dok testo ne nabubri. Pred kraj kuvanja umešati parmezan.

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category