posna pita s pecurkama

Pita s pečurkama

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 8 osoba
priprema: 40 min.
posno jelo
pečenje: 40 min.

Sastojci:
• 500 g tankih kora za pitu
• 400 g šampinjona
• 2 manja praziluka
• 400 ml kisele vode
• 100 ml ulja + ulje za podmazivanje tepsije
• 120 g brašna
• 150 g griza
• 1 prašak za pecivo
• biber
• susam
• so

Priprema:
1. Praziluk očistiti i iseći na kockice, šampinjone na listove.
2. Na malo ulja propržiti praziluk da omekša a potom dodati šampinjone i pržiti ih povremeno mešajući dok pečurke ne omekšaju a suvišna tečnost koju su pustile ne uvri.
3. Posebno sjediniti kiselu vodu i ulje, pa dodati mešavinu brašna, griza i praška za pecivo. Začiniti po ukusu, i umutiti žicom da bi se razbile grudvice.
4. Odgovarajuću tepsiju nauljiti pa dno prekriti korom za pitu. Premazati je s malo smese od griza i preklopiti drugom korom. Ponovo naneti malo smese od griza pa preklopiti trećom korom. Preko treće, premazane kore, rasporediti fil od pečuraka. Postupak filovanja ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal. Završiti s korom.
5. Poslednju koru premazati s dosta smese od griza i posuti je susamom. Filovanu pitu iseći na kocke.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok gornja kora ne porumeni.

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

Next post

more from category