14.04.2022 Predjela

Rolnice s viršlama

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 25 min.
mirovanje: 30 min.
pečenje: 20 min.

Sastojci:
* 8 pilećih viršli
* 150 ml mleka
* 20 g svežeg kvasca
* 1 vanil-šećera
* 50 ml pavlake
* 30 ml ulja
* 350 g mekog brašna
* 1 jaje
* susam
* so

Priprema:
1. U dubljoj posudi sjediniti mlako mleko s vanil-šećerom, izmrvljenim kvascem i kašičicom brašna. Dobro izmešati da ne ostanu grudvice i ostaviti na toplom da nadođu.
2. U vanglicu sipati polovinu brašna, dodati malo soli i promešati. Ubaciti nadošao kvasac, pavlaku i ulje te ručno sjediniti. Postepeno dodavati preostalo brašno i mesiti dok se ne dobije glatko testo.
3. Umešeno testo prekriti krpom i ostaviti na toplom da se udvostruči.
4. Nadošlo testo istanjiti oklagijom na debljinu od 5 mm. Duž jednog kraja testa postaviti dve viršle i urolati, pa rolnu odvojiti nožem od ostatka testa. Na isti način oblikovati još rolnica.
5. Punjene rolnice iseći na manje komade (jednu viršlu preseći na tri dela).
6. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i poslagati u nju rolnice. Premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200°S dok blago ne porumene.

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category