08.05.2018 Predjela

Slane štrudlice

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Budite uporni i istrajni tokom spravljanja finih domaćih peciva, pita, i drugih ukusnih đakonija, ne dozvolite da vas skromno kulinarsko iskustvo odvrati od željenog uspeha.

Sastojci:
* 600 g mekog brašna
* 2 dl kiselog mleka sa 6% masnoće
* 3 jajeta
* 1 dl mleka
* 20 g svežeg kvasca
* 1 vanil-šećer
* 500 g mladog sira
* 1 dl pavlake
* susam
* so

ISPROBAJTE I… Zapečene rolnice sa sirom

Slane štrudlice
1. U dubljoj posudi sjediniti mlako mleko s izmrvljenim kvascem, kašičicom šećera i soli, pa dobro izmešati da ne ostanu grudvice.
2. U vanglicu sipati polovinu brašna, dodati malo soli i promešati. Ubaciti 2 žumanceta, kiselo mleko i nadošao kvasac, pa izmešati varjačom.
3. Postepeno dodavati preostalo brašno i ručno mesiti dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo prekriti krpom i ostaviti da nadođe.
4. Posebno sjediniti 2 belanceta s izmrvljenim mladim sirom i pavlakom.
5. Nadošlo testo prebaciti na radnu površinu posutu brašnom i istanjiti ga pomoću oklagije u pravougaonik debljine 5 mm.
6. Duž jednog kraja pravougaonika naneti malo fila od sira, pa testo urolati da se njime obloži fil. Okruglim zupčastim nožem odstraniti višak testa, a potom rolnu iseći na manje štrudlice.
7. Pleh od rerne obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega štrudlice. Ostaviti ih desetam minuta da nadođu, pa premazati umućenim jajetom i posuti susamom.
8. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category