04.07.2018 Saveti

Zimski gulaš

za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 90 min.

Sastojci:
2 glavice crnog luka
3 čena belog luka
2 srednje šargarepe
600 g junetine od buta
300 g paradajz pelata
2 lovorova lista
250 g šampinjona
biber
ulje
so
Za ćuftice:
300 g mlevenog pilećeg belog mesa
1 čen belog luka
1 kašičica seckanog peršuna
1 manje jaje
4 kašike prezle
so

ISPROBAJTE I… Gulaš sa kobasicama

Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, beli luk ispasirati.
2. Šargarepu oguliti i iseći na kolutove, a junetinu iseći na krupnije komade.
3. Manje šampinjone ostaviti u komadu, a veće iseći na polovine ili četvrtine.
4. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, a potom dodati šargarepu, te i nju kratko propržiti.
5. Ubaciti junetinu i pržiti je neprekidno mešajući dok meso ne promeni boju. Potom, postepeno dolivati pomalo vode i dinstati na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša.
6. Sipati pelat paradajz, ubaciti listove lovora i nastaviti kuvanje. Nakon 15 min. ubaciti šampinjone.
7. Posebno pripremiti smesu za ćufte. Sjediniti mlevenu piletinu s pasiranim belim lukom, prezlom, jajetom i peršunom. Dodati malo soli po ukusu i dobro izmešati. Nauljenim dlanovima oblikovati manje ćuftice.
8. U ključali gulaš spuštati jednu po jednu ćuficu, doliti malo vode po potrebi i kuvati ne mešajući, dovoljno je blago protresti šerpu dok meso ne omekša.
9. Pred kraj kuvanja, kada svi sastojci omekšaju, dodati začine po ukusu.

Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category

PUNJENA PUŽ PITA

29.06.2020 Saveti

Sastojci: * 500 g mekog brašna * 25 g svežeg kvasca * 1 kašičica šećara * 100 ml mleka * 150 ml jogurta Ostatak teksta naći ćete u AKTUELNOM ...

pročitaj još