Bakina Kujna
  • Novi broj
  • Bake preporučuju
  • Deserti
  • Glavna jela
  • Predjela
  • Saveti
  • Slatka testa
Bakini deserti
Vanil- kolač
Rolat torta
Punjene kruške
Persin kolač
Neobična oblanda
Kakao oraščići
Kokos torta sa čokoladom
Bundevara
Bakina torta sa jabukama
Šamkrem pita

Bakina Kujna

  • Novi broj
  • Bake preporučuju
  • Deserti
  • Glavna jela
  • Predjela
  • Saveti
  • Slatka testa
Glavna jela

Slasne đakonije od mesa: Mađarski gulaš

18.04.2018

Neka vas zasite i oraspolože fantastični gurmanluci s mesom, testeninom i povrćem, primamljivog izgleda i još boljeg ukusa.

Mađarski gulaš

(za 4 osobe; mrsno jelo; priprema: 30 min.; kuvanje: 90 min.)

Sastojci:
* 1,2 kg junetine od buta
* 3 veće glavice crnog luka
* 4 čena belog luka
* 2 veća krompira
* 2 crvene paprike
* 300 g paradajz pelata
* 2 l juneće supe
* 1/2 kašičice mlevenog kima
* 1 kašika mlevene paprike
* 2 lovorova lista
* 2 kašike masti
* biber
* so
Za knedle:
* 1 jaje
* 4 kašike vode
* 6 kašika brašna
* so

ISPROBAJTE I…

Ćureći gulaš sa pogačicama

Gulaš od šampinjona

Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, beli luk ispasirati.
2. Crvenu papriku i krompir očistiti i iseći na krupnije kocke, junetinu takođe iseći na krupnije kocke.
3. Na rastopljenoj masti propržiti crni i beli luk, a potom dodati junetinu i pržiti je povremeno mešajući desetak minuta. Nadalje dinstati dolivajući juneću supu po potrebi dok meso napola ne omekša.
4. Ubaciti papriku i iseckani pelat paradajza, dodati lovorov list, biber, so, mlevenu papriku i kim. Sipati 1 l supe i nastaviti kuvanje dok meso ne omekša.
5. Pred kraj kuvanja ubaciti krompir, naliti preostalom supom i kuvati jo 15 minuta.
6. Posebno pripremiti knedlice. Umutiti jaja s malo vode i soli, pa postepeno dodavati brašno i mešati dok se ne dobije ujednačena kašasta smesa.
7. Nakon što krompir omekša, kašiku potopiti u gulaš, pa njome vaditi knedlice i jednu po jednu spuštati u jelo. Sniziti temperaturu i više ne treba mešati jelo, već samo povremeno protresti šerpu. Knedle će se skuvati za 5 do 7 minuta.

Savet: Kada prvu knedlu spustite, ukoliko počne da se raspada, u smesu dodajte još malo brašna.

Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!

Slasne đakonije od mesa: Mađarski gulaš was last modified: April 18th, 2018 by Aleksandra Dudvarski
glavna jelagulašmađarski gulaš
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
previous post
Specijaliteti od rečne ribe
next post
Bakina apoteka: Izlečite herpes rastvorom od dunja

Baka takođe proporučuje!

Mladi grašak s knedlama

Pileće ćufte u sosu od pečuraka

Rolovana piletina

Babure punjene prosom i povrćem

Testenina sa povrćem i ikrom

Zapečene špagete


Ostavite komentar Otkaži odgovor

Potražite na kioscima

Najnoviji recepti

  • Zavirite u januarsko- februarski broj!

  • Bakina apoteka: Ublažite simptome astme

  • Vanil- kolač

  • Rolat torta

  • Punjene kruške

  • Persin kolač

Popularni bakini recepti

  • Zavirite u januarsko- februarski broj!

  • Vanil- kolač

  • Rolat torta

  • Bakina apoteka: Ublažite simptome astme

@2017 - Color Media International. All Right Reserved.


Back To Top