14.05.2018 Praktični saveti

Čoko-kocke

Kore:
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
1 prašak za pecivo
4 kašike kakaoa
4 kašike ulja
2 dl čokoladnog mleka
Za fil:
1 l mleka
100 g gustina
4 kašike šećera
150 g bele čokolade
250 g margarina
150 g šećera u prahu
Za preliv:
240 g mlečne čokolade
1,5 dl slatke pavlake

ISPROBAJTE I… 

Čokoladnu fantaziju

Lešnik kocke

Priprema:
1. Umutiti 3 belanceta u čvrst sneg pa postepeno dodavati 3 kašike šećera neprekidno muteći mikserom. Ubaciti 3 žumanceta muteći sve vreme.
3. Posebno sjediniti 3 kašike brašna, 2 kašike kakaoa i 1/2 praška za pecivo, te umešati u smesu od jaja. Na kraju dodati 2 kašike ulja i sjediniti varjačom.
4. Tepsiju veličine 25×35 cm obložiti papirom za pečenje, pa u nju uliti smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200°S 12 min. Na isti način od preostalog materijala ispeći još jednu koru. Pečene kore poprskati čokoladnim mlekom.
Fil:
1. U šerpu sipati 8 dl mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.
2. U preostalom mleku razmutiti gustin, pa sipati u ključalo mleko i nastaviti s kuvanjem na umerenoj temperaturi neprekidno mešajući dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati kockice bele čokolade i mešati dok se ne rastope.
3. Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu , sjediniti s ohlađenim filom i izmiksati.
Preliv:
1. Rastopiti na pari mlečnu čokoladu sa slatkom pavlakom i ostaviti da se prohladi.
Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati polovinom fila i poravnati, pa po njemu razliti polovinu preliva od čokolade. Prekriti drugom korom, te isti postupak ponoviti.
2. Kolač ostaviti u frižideru da se stegne, a potom ga iseći na kocke.

Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category