19.05.2022 Praktični saveti

Koristite pivo u pripremi hrane

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Pivo je potpuno prirodan i biološki uravnotežen proizvod, pa se s pravom naziva i tečnom hranom”. U kulinarstvu ga možete koristiti kao dodatak supama, gulašima, umacima, čak i poslasticama, u kombinaciji sa crnom čokoladom, za pohovanje mesa ili ribe, ali ključnu ulogu ima kao neizostavni deo različitih marinada. Splet ukusa i aroma koje pivo pruža hrani vrlo je raznolik od slatkih i orašastih nota poreklom od slada, do gorkih i herbalnih koje dolaze od hmelja. Ukoliko je meso koje želite da pripremite izuzetno tvrdo, isecite ga na manje komade, polijte pivom i ostavite da tako odstoji sat vremena. Nakon toga, postaće meko i spremno za obradu. Riba će biti naročito hrskava ukoliko je malo premažete ovim pićem pre prženja.

Bakina kujna

Marian Weyo/ shutterstock.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Next post

more from category