
Bela čorba od oslića
Sastojci: 3 glavice crnog luka 2 šargarepe 1 paštrnak 2 lovorova lista 1,5 l supe od povrća 350 g fileta oslića 4 kašike ulj...
pročitaj jošSastojci: 3 glavice crnog luka 2 šargarepe 1 paštrnak 2 lovorova lista 1,5 l supe od povrća 350 g fileta oslića 4 kašike ulj...
pročitaj jošJabuke operite i presecite na četvrtine, pa ih sameljite u sokovniku. Zatim smesu ulijte u veću teglu, a potom dodajte gljivice kvasca (mogu se nab...
pročitaj jošJedinstvenog sredstva za čišćenje mrlja nažalost nema, budući da one mogu biti različitog porekla. Poznato je takođe da prirodni materijali različi...
pročitaj jošDim i širenje neprijatanih mirisa od izgorele hrane, sigurni su pokazatelji da je vreme za čišćenje rerne. Nimalo lep i lak kuhinjski posao, ali...
pročitaj jošNeretko se dešava da se piletina pečena u rerni osuši i to ne samo kožica, već i meso. Zato vam otkrivamo nekoliko trikova za pečenje savršeno meke...
pročitaj jošKuhinjski pribor se u današnje vreme pravi od različitih veštačkih materijala, od plastike do silikona, i njihovo održavanje je veoma lako. Međutim...
pročitaj jošPripremite sami u kućnom ambijentu sredstvo za temeljno čišćenje šporeta. Za ovakvu smešu potrebno vam je: 2,5 dl vode 1 kašičica tečnog sapun...
pročitaj jošTrenutak nepažnje i prolivena kafa pričiniće štetu vašoj garderobi ili stolnjaku. Ali postoji efikasan način za uklanjanje mrlja. Najpre uprljan...
pročitaj jošKopriva ili sunđer pomoći će nam da isteramo mrave iz kuhinje ili špajza. Mrave privlači miris sveže koprive pa, ukoliko granu ostavimo u kuhinji, ...
pročitaj jošZa pranje čaša, flaša, vaza i drugih predmeta od stakla upotrebite talog od crne kafe. Izmešajte talog od kafe sa malo sirćeta i vode pa dobijenom ...
pročitaj jošSveže listove celera možete konzervirati i koristiti prema potrebi. Lišće dobro oprati i obrisati čistom kuhinjskom krpom, a potom iseći na krupnij...
pročitaj jošGlavica karfiola veoma lako se raspada prilikom kuvanja. Da biste to sprečili, uvežite je u čisto belo platno i tako barite. Kada se skuav, krpu...
pročitaj jošOdvajanje ljuske paradajza od pulpe nije uvek jednostavno, zato se poslužite malim trikovima. Potopite paradajz u vrelu vodu nekoliko sekundi, a po...
pročitaj još