28.02.2018 Praktični saveti

Pastrmke sa janijom od spanaća

Sastojci:

  • 4 pastrmke
  • 500 g mladog spanaća
  • glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 100 g pirinča
  • 1/2 kašičice mlevene paprike
  • 100 g mlevenih oraha
  • mešavina začina
  • ulje

Priprema:

1. Crni luk iseći na kockice, beli luk ispasirati.

2. Spanać obariti a potom ocediti od suvišne tečnosti i sitno iseckati.

3. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, a zatim dodati piri- nač i nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok pirinač ne nabubri. Pred kraj dinstanja dodati mlevenu papri- ku i začine po ukusu.

4. Umešati spanać i mle- vene orahe, pa sve zajedno kratko propržiti.

5. Pastrmke očistiti i oprati, pa začiniti po ukusu i napuniti s malo pripremljene janije.

6. Tepsiju obložiti papirom za pečenje, poprskati ga uljem pa položiti na njega punjene pastrmke. Peći u rerni zagrejanoj na 200°S oko 40 min.

7. Pečene pastrmke poslužiti sa preostalom janijom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category