01.02.2022 Praktični saveti

Pravilno odmrzavajte ribu

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Iskusni kulinari naglašavaju da riba ne sme u potpunosti da se odmrzne pre dalje obrade – kada je duži vremenski period izložena vazduhu, ona znatno gubi na kvalitetu. Potrebno je odmrznuti ribu tek toliko da, ukoliko je jedan komad slepljen uz drugi, može lako da se odvoji. Pritom, ako je odmrzavate u mleku, izgubiće specifičan ukus koji inače poprimi nakon odmrzavanja i povratiće svežinu u potpunosti.

Savet: Da biste ubrzali odmrzavanje, ribu u najlonskoj kesi ubacite u hladnu vodu i sačekajte da ona omekša.

Grandbrothers/ iStock / Getty Images Plus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

more from category