06.05.2022 Deserti

Čarobni kolač

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 6 osoba
mrsno jelo
priprema: 45 min.
hlađenje: 120 min.

Sastojci:
Za koru:
* 400 g čokoladnog keksa
* 150 g putera
Za fil I:
* 150 ml slatke pavlake
* 350 g krem sira
* 100 g šećera u prahu
* 2 vanil-šećera
Za fil II:
* 600 ml mleka
* 2 pudinga s ukusom čokolade
* 100 g šećera
* 100 g čokolade za kuvanje
* 200 ml slatke pavlake
Za glazuru:
* 150 g čokolade za kuvanje
* 185 ml slatke pavlake
* 10 g želatina

Priprema:
1. Za pripremu podloge čokoladni keks samleti i izmešati s omekšali puterom, pa smesu rasporediti u pleh veličine 27x20 cm. Ostaviti u frižideru da se podloga stegne.
2. Za pripremu fila I slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag. Krem sir posebno umutiti sa šećerom u prahu, pa dodati šlag i promešati. Smesu rasporediti preko podloge od keksa i vratiti u frižider na hlađenje.
3. Za pripremu fila II u šerpi sjediniti 450 ml mleka sa šećerom, pa kuvati dok ne proključa. U preostalom mleku razmutiti puding, pa smesu sipati u ključalo mleko i nadalje kuvati dok se ne zgusne. U vruć krem dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi. Slatku pavlaku umutiti u šlag, pa je dodati ohlađenom kremu i promešati. Pripremljeni fil II rasporediti preko fila I i vratiti u frižider na hlađenje.
4. Za pripremu glazure želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri. Slatku pavlaku zagrejati, pa preliti preko čokolade i mešati dok se ne otopi. Dodati otopljeni i prohlađeni želatin i promešati.
5. Glazuru preliti preko ohlađenog kolača i vratiti u frižider kako bi se i glazura stegla.

Bakini slatkisi

Jelena Jeremić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category