10.02.2022 Deserti

Kapri rolat

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 10 osoba
mrsno jelo
priprema: 60 min.
pečenje: 12 min.

Sastojci:
Za koru:
* 6 jaja
* 6 kašika šećera
* 6 kašika brašna
* 3 kašike ulja
Za fil od jagode:
* 300 g jagoda
* 10 kašika šećera
* 300 ml vode
* 2 pudinga s ukusom jagode
Za beli fil:
* 200 ml slatke pavlake
* 200 g krem sira
* 100 g bele čokolade
Za preliv od čokolade:
* 100 g čokolade za kuvanje
* 50 g putera
Za dekoraciju:
* 250 ml šlaga

Priprema:
1. Prvo pripremiti koru. Belanca umutiti u čvrst šam postepeno dodajući šećer. Zatim dodavati jedno po jedno žumance i sipati ulje u tankom mlazu neprekidno muteći mikserom dok se ne dobije ujednačena smesa. Na kraju dodati brašno i polako promešati varjačom.
2. Pleh od rerne obložiti papirom za pečenje i izliti u njega smesu za koru. Poravnati je špatulom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 12 minuta. Pečenu koru zajednos s papirom urolati i ostaviti da se ohladi.
3. Posebno pripremiti fil od jagode. Voće izmiksati pa sjediniti sa šećerom i kuvati dok ne proključa. Puding razmutiti u vodu pa sipati u ključalu smesu i nadalje kuvati neprekidno mešajući dok se ne zgusne.
4. Ohlađenu koru preliti toplim filom od jagode. Čokoladu rastopiti s puterom, te glazuru preliti preko voćnog fila. Ostaviti u frižideru da se stegne.
5. Za pripremu belog fila slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag pa dodati krem sir i izmiksati. Belu čokoladu otopiti i prohaditi, te umešati u fil.
6. Beli fil naneti preko čokolade, pa koru pažljivo urolati. Rolat ostaviti u frižideru da se stegne, a zatim ga premazati šlagom od slatke pavlake i dekorisati po želji.

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category